Bulion de ardei

de elucubratiiculinare in Bulion, 12 Sep 2012 | 5076 vizualizari

 

Un bulion minune!
L-am descoperit de cativa ani si de atunci sunt dependenta de el.
Se poate folosi la ciorbe, sosuri, la toate mancarurile care ar trebui sa contina ardei.
Reteta initiala era fara gogosari, dar fiind un pic mai dulci, am decis sa-i adaug si pe ei.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg rosii,
  • 5 kg ardei kapia,
  • 5 kg ardei gras rosu,
  • 5 kg gogosari.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de ardei:

Rosiile se spala, se inlatura cotorul si se dau prin masina de rosii speciala care inlatura coaja si semintele. Ardeii si gogosarii se spala, se taie coditele si se curata de seminte. Atat ardeii kapia, ardeii grasi si gogosarii se dau prin masina de tocat. Amestecam rosiile cu ardeii si se pun la fiert. se lasa la fiert ~ 30 minute de cand da in clocot. Amestecam sa nu se lipeasca. Bulionul se lasa sa se raceasca dupa care se pune la borcane. Borcanele se pun la fiert in bain-marie. Punem etichete si la camara cu ele!

Si iarna usoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii