Bulion galben

de Constelatialeu in Bulion, 14 Aug 2015 | 4131 vizualizari

 

Nu mai este nici o noutate ca au aparut o mare varietate de soiuri de rosii si ca acestea nu sunt doar de culoare rosie ci variaza,mai ''negre'', mai verzi, galbene, portocali,de diverse dimensiuni, mari,mici, diferite forme, para, mar, rotunde, plate si cine stie cate vor mai aparea... eu am avut rosii galbene sub forma de para si cateva mai portocalii, un pic ovoide.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg de rosii para galbene
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 6 linguri de zahar
  • ulei pentru pus deasupra in sticle, cand e gata bulionul.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion galben:

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o punem in functiune si restul e floare la ureche. Sucul obtinut il punem intr-o oala cu fund dublu sau in tuci.

Punem o dura pe ochiul de aragaz,asezam oala cu sucul de rosii,dam focul mai intai tare, pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam sarea si zaharul, in cazul in care se formeaza spuma o indepartam cu ajutorul spumarului. Apoi reducem intensitatea focului mediu spre mai mic si lasam sa fiarba pana scade la jumatate, amestecand din cand in cand. Sterilizam sticlele in care punem bulionul,le spalam bine si apoi le uscam in cuptorul,care ulterior a fost incins bine. Dupa ce bulionul este gata, se toarna in sticle, se incinge putin ulei pe care-l punem de un deget in sticle dupa ce am pus bulionul.

Se capacesc sticlele, se invelesc intr-un servet si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Se foloseste la ciorbe,mancaruri, diverse sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Bunica 1

14.08.2015, 11:31

La iarnă o să faci ciorba galbenă

Catalina L 1

14.08.2015, 11:56

super....f bun

Bya Ralu 1

14.08.2015, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos dulce