Burek cu branza sarata

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 7010 vizualizari

 

Mama a incercat aceasta reteta de Sfantul Vasile (ziua lui tata) si a fost o minunatiiie! Multumim, Laura Laurentiu :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 1 kg branza (amestecata: telemea, branza de vaci etc, doar sa fie sarata cat de cat)
  • 6 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza sarata:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana.

Asamblare:

Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem bine cu ulei foaia de sus. Acoperim cu amestecul fluid de 100 ml smantana, apa minerala si 1 ou si dam la cuptor la 190C pana se rumeneste bine crusta deasupra.

TIPS-URI

1

Mama zice ca ea ar intepa foile de deasupra de tot pt ca se umfla foarte tare daca nu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lia maria 1

09.01.2012, 13:30

CaroleCuisine 1

10.01.2012, 02:29

Foarte bine arata!!

MVMih 1

13.01.2012, 20:33

Fie tava cat de mare...poate e putin pt fiecare...k "plang" si eu dupa o bucatziza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)