Butonasi cu caise si caju

de AndreeaJ in Prajituri, 16 Ian 2011 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 226 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 4 linguri de lapte condensat
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 320 g faina
  • 100 g caise deshidratate
  • 70 g caju
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Butonasi cu caise si caju:

Untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala.
Se adauga caisele taiate bucati si caju prajit in prealabil si tocat bucati. Apoi se adauga o parte din faina alternand cu laptele condensat si apoi restul de faina.
Aluatul obtinut se imparte in doua, iar din fiecare parte de aluat se formeaza un sul pe care il invelim in hartie de copt.
Aluatul se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea sulurile se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute. Biscuiteii formati racesc complet si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Butonasi cu caise si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute