Cafelina

de dantes in Prajituri, 28 Mai 2014 | 12438 vizualizari

 

Foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 6 albusuri de ou
  • 150 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 10 linguri de apa
  • Pentru crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 lingurite de cafea ness
  • 50 g nuci prajite si macinate
  • 50 g ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafelina:

Pentru blat

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la urma faina si amoniacul amestecand incet. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute.

Crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierbe pe baie de abur, dupa ce s-a racit se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razaleste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cafelina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]