Caise

de ionela84 in Prajituri, 13 Feb 2014 | 3756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 2oua
  • 1 cana untura
  • 1 1/2 lgt amoniac
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 600 g faina
  • colorant albastru si rosu
  • 100 g zahar tos(pt tavalit)
  • 1 borcan marmelada
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise:

Mixam bine zaharul cu oule ,vanilia ,coaja de lamaie si praful de sare,adaugam untura si amestecam ,adaugam si amoniacul stins cu zeama de lamaie apoi faina cat sa iasa un aluat usor de modelat

Lasam la rece pt cca 30 min

Din aluat formam bilute de marimea unei nuci pe care le aplatizam cu mana
,le coacem in cuptorul incins pt cca 20 min la foc mic iar cat sunt calde le facem o gaura mica in mijloc

Le lasam sa se raceasca si apoi le lipim cate 2 cu o lingurita de marmelada pe care  o amestecam cu firmiturile ramase

Amestecam in boluri diferite colorantul albastru cu apa(cca 80 g)respectiv cel rosu
,iar intr0un alt bol punem zaharul tos(100 g)

Trecem cate un fursec(lipit cu gem) prin colorant in functie de preferinta apoi prin zahar tos

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise, ciocolata alba si migdale