Calamar umplut

de simona72 in Fructe de mare, 21 Dec 2013 | 7111 vizualizari

 

Am fost sa ma aprovizionez cu peste proaspat de la Metro si erau acesti calamari mari care aratau tare bine...asa ca am zis sa iau si eu unul de proba. Asa ca reteta a fost de proba, a fost facuta cu ce am crezut eu ca merge si cu ce aveam prin frigider. A iesit delicioasa, pe cuvant de bucataras. Sigur voi repeta reteta...

 

INGREDIENTE

  • 1 calamar mare
  • pt umplut:
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingura de macrou afumat taiat marunt
  • 2-3 linguri de orez
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta vin rosu(am avut eu), as fi preferat alb
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 mana de rosii chery
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar umplut:

Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior.

Pt umplutura: taiem ceapa rosie marunt, o punem intr-un castronel, iar peste adaugam celelate ingrediente. Amestecam bine, iar cu compozitia rezultata umplem calamarul. Prindem marginile cu o scobitoare. Punem calamarul umplut intr-o tigaie sau wok cu marginile inalte, sa nu stropim tot aragazul si prajim calamarul pe ambele parti pt 3-4 minute.

Eu am preferat sa-l fac in vasul pt orez, asa ca am asezat calamarul in vasul pt orez, am adaugat sucul de rosii, apa, un praf de sare si piper. Din cand in cand intoarcem calamarul, iar dupa 20-25 minute, adaugam vinul, rosiile chery, zaharul, un strop de ulei de masline si busuiocul. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.

Inainte sa fie servit am taiat capatul cu scobitoarea, am adaugat sosul in farfurie si gata.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

Ina 1

22.12.2013, 13:17

N-am gatit niciodata calamar
Dar imi place cum arata!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:54

Arata bine!

simona72 1

22.12.2013, 17:11

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamar umplut