Calamari picanti cu paste

de Ksenya in Fructe de mare, 1 Aug 2016 | 10315 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.Pe cat de rapida si simpla pe atat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg inele calamari
  • 1 -2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 700-800 rosii mici
  • 3 linguri ulei masline
  • 300 g paste ( eu am avut scoici)
  • o legatura patrunjel verde.
  • un varf de cutit fulgi de piper Cayenne
  • 100 g vin alb sec.
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari picanti cu paste:

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam vinul.,mai lasam cateva minute,adaugam rosiile taiate pe jumatate sau in 4 in functie de marimea rosiilor. Lasam pe foc pana sunt gata calamarii .Testam cu furculita,daca intra usor ,atunci sunt gata.

Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Strecuram pastele si le adaugam in oala cu calamari .Amestecam si lasam pe foc 2 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam dupa preferinte fulgii de ardei iute.

Se serveste cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Patrunjelul se poate inlocui si cu busuioc.

2

Folositi pe cat posibil, calamarii proaspeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari picanti cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]