Caltabos muntenesc

de alilianaa in Mezel de casa, 2 Ian 2015 | 12674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 200 g orez
  • o ceapa potrivita
  • sare, piper
  • 2 mațe groase
  • sare, piper, foi dafin ( pentru zeama)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos muntenesc:

Carnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia. Din loc in loc gaurim mațele cu un ac nefolosit, dar sters cu otet ( orezul prin fierbere isi mareste volumul si compozitia de asemenea si evitam ruperea matului). Acestea se pun intr-o cratita cu apa in care am pus putina sare, boabe de piper si o foaie de dafin. Lasam la fiert la foc mic cca o ora jumatate - doua ore. Cand este gata scoatem foaia de dafin.

Servim cu mamaliguta calda si smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos muntenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]