Camembert in foietaj cu merisoare si fistic

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2014 | 8359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rotita branza Camembert (cca 150 gr)
  • aluat foietaj ( cca 300 gr)
  • 1 lingura gemmerisoare
  • cateva merisoare confiate
  • 1 lingura fistic maruntit
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert in foietaj cu merisoare si fistic:

Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.

O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.

Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.

Cealalta foaie de foietaj o taiem pe lungime obtinand mai multe fasii aproximativ egale.Indoim fasiile una da una nu, pana la jumatate.  Asezam langa ele o fasie de aluat in sens invers si incepem sa suprapunem celelalte fasii peste ea.

Procedam la fel cu urmatorul rand.

Din nou indoim o fasie da una nu si asezam o fasie alaturi in sens invers.

Procedam astfel pana obtinem un grilaj.

Impachetam camemberul  in grilajul obtinut si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou batut cu putina apa.

Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumeneste frumos. O servim calda, taind intr-un colt astfel incat camembertul fierbinte sa se reverse pe farfurie precum lava unui vulcan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Camembert in foietaj cu merisoare si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu pate de ficat