Cannelloni

de Xandrinne in Cannelloni, 18 Oct 2015 | 3578 vizualizari

 

Ma credeti sau nu, eu nu prea am gatit cannelloni; asa, pur si simplu. Si mi-a parut rau cand am gustat ceea ce o sa vedeti mai jos, caci tare bun mi s-a parut gustul... Reteta este de la bucataras Oana, dar am tras putin cu ochiul si la Criss.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cannelloni,
  • 100 g cascaval;
  • 500 g carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 cutie rosii intregi in suc de rosii,
  • 100 g cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri pasta de rosii;
  • Sos bechamel: 100 g unt,
  • 3 linguri faina,
  • 800 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 2 linguri parmezan ras.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni:

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am lasat la fiert la foc mic, cca 20 de minute. 

Dupa ce am oprit focul am condimentat, dupa gust si am lasat carnea la racit. Am adaugat cascavalul ras, am amestecat bine.

Am calit usor cateii de usturoi, intr-o alta tigaie, in ulei (cat sa imprumute uleiul gustul de usturoi), dupa care i-am scos. Am adaugat rosiile taiate cubulete, cu tot cu suc si am lasat sa fiarba 6-7 minute. Am condimentat cu sare si piper.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat faina si am amestecat energic, cu un tel; am turnat apoi, treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu. Am lasat la fiert sosul pana a inceput sa se ingroase, dupa care am luat craticioara de pe foc, am condimentat si am adaugat parmezanul ras.

Am umplut tuburile de cannelloni cu compozitia de carne, cu ajutorul unei lingurite.

Intr-un vas termorezistent am turnat sosul de rosii, dupa care am asezat pastele umplute.

Deasupra am pus sosul bechamel si am dat vasul la cuptor (preincalzit), la 180 de grade, cca 30 de minute; am scos vasul si am pus deasupra cascavalul ras (cele 100 g). Am mai lasat vasul in cuptor inca 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

18.10.2015, 22:25

Arata grozav!

MotanLaOale 1

19.10.2015, 09:08

Xandrinne 1

20.10.2015, 05:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de vita