Cannelloni cu spanac si branza

de La Ancuta in Cannelloni, 11 Iul 2012 | 7197 vizualizari

 

Stiu ca la caldura de afara nu prea aveti chef sa dati drumul la cuptor, dar pentru cannelloni cred ca se poate face o exceptie.

 

INGREDIENTE

  • 10 cannelloni
  • 500 g spanac
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g branza framantata de oaie
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • marar
  • Sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri rase de faina
  • sare, piper
  • nucsoara
  • In plus mai avem nevoie de:
  • 150 g cascaval pentru ras (eu am folosit cas)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac si branza:

Spalam bine frunzele de spanac apoi le fierbem 3-4 minute in apa cu sare. Scurgem bine si apoi le tocam marunt.

Ceapa si usturoiul le taiem marunt si le sotam in 2 linguri de ulei si 2 de apa. Adaugam apoi spanacul si lasam la foc mic pana se evapora toata apa.
Condimentam cu sare, piper si marar tocat apoi dam de pe foc. Adaugam smantana si branza framantata si amestecam pana se omogenizeaza.

Lasam sa se racoreasca si intre timp pregatim sosul bechamel.
Intr-un vas topim untul iar apoi adaugam faiana si amestecam bine, ca sa nu se prinda. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Continuam sa amestecam pana se ingroasa sosul iar apoi dam deoparte si condimetam cu sare, piper si nucsoara.

Intr-o tava termorezistenta punem un stat de sos bechamel apoi cannelloni pe care i-am umpluti cu amestecul de spanac si branza.
Deasupra turnam sosul bechamel ramas si radem cascaval, sau in cazul meu, cas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor cascavalul.

Lasam putin sa se racoreasca iar apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

12.07.2012, 13:58

ce delicios

BuburuzaBubu 1

12.07.2012, 14:45

buuun taaare

La Ancuta 1

12.07.2012, 15:04

Multumesc dragelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]