Caponata siciliana

de Toamna07 in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 9268 vizualizari

 

Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 vanata mare taiata bucati
  • 4 tulpini de telina Apio taiate
  • 1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa taiata mare
  • 5 rosii mari tocate cuburi
  • 3-4 catei de usturoi,tocati
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
  • 50 g capere scurse
  • 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
  • 2 linguri zahar tos
  • busuioc verde (eu nu ma avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana:

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.

Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.

Grozava !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline