Capunati cu ciuperci - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 6 Apr 2018 | 4294 vizualizari

 

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati este unul din acelea. De aceasta data nu am folosit condimentele uscate aferente. Am asezonat preparatul dupa gustul si inspiratia de moment.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix ciuperci champignon albe si brune
  • 250 gr mix rosii cherry rosii si galbene
  • 250 gr paste capunati -fara ou
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 pahar bulion rosii cu busuioc - productie proprie
  • 1 lingura condiment uscat cu usturoi , patrunjel si chili
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capunati cu ciuperci - de post:

  1. Spalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul.
  2. Spalati, curatati si tocati ciupercile.
  3. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj .
  4. Eu fierb chiar mai putin pastele decat timpul indicat. Imi plac al dente.
  5. Pentru rapiditate, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai.
  6. Tocati ceapa si o caliti in ulei de masline.
  7. Adaugati intai coditele de la ciuperci care sunt usor mai tari [ lemnoase ] si caliti.
  8. Puneti restul de ciuperci si sotati.
  9. Adaugati condimentele uscate si bulionul cu busuioc.
  10. Gustari si sarati [ bulionul are deja sare ].
  11. Se pun si pastele fierte + rosiile taiate jumatati.
  12. La servire presarati patrunjel verde.

                                         Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate si scurtarea timpului de preparare, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai-truc Jamie Oliver.

2

Folositi paste fainoase de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capunati cu ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)