Carnati de casa

de diaconta in Mezel de casa, 2 Dec 2010 | 44783 vizualizari

 

Pentru ca niciodata nu gasim de cumparat carnati pe gustul nostru,am hotarat sa-i preparam carnati de casa, asa cum ne plac.E foarte simplu.Maestru bucatar a fost bineinteles mama,eu doar un umil ucenic.Rezultatul a fost multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 4 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • intestine de porc(aprox.10 m)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa  vor fi prea uscati.

Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o adancitura.Sarea se amesteca cu putina apa calda(o cana) si se pune impreuna cu usturoiul in adancitura facuta in carne.

Se amesteca,se mai adauga cam o lingura de boia si piper dupa gust.

Se omogenizeaza foarte bine  astfel incat condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.

Cu ajutorul unei tevi atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne in intestine de porc.

Se inteapa bucatile de carnati de casa din loc in loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.

Puteti consuma carnati de casa proaspeti ,in diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau ii puteti afuma.

Noua ne plac la fel de mult si intr-un fel si in altul....nu suntem mofturosi.

TIPS-URI

1

dupa preferinte puteti adauga in compozitia pentru carnati de casa si alte condimente

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

04.12.2013, 16:28

Simona,pentru mine e important afumatul,ca altfewl nu prea ai ce sa adaugi in compozitie.
Si nu-i facem din carne foarte grasa

gaby_duceag 1

04.12.2013, 16:29

ca e ea destul de grasa....
)))))))))))))))))
muah))

diaconta 1

04.12.2013, 16:30

Pai sa stii Gaby

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]