Carnati imbracati

de Miha in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2010 | 5410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 carnati tip cabanos
  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 500 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati imbracati:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

Aluatul il impartim in doua parti, pe care le vom intinde pe masa infainata intr-o foaie rotunda. Mie nu-mi iese niciodata aceasta operatiune, asa ca am decupat dupa forma unui platou. :)))

Fiecare foaie o impartim in 8 triunghiuri. Pe baza fiecarui triunghi punem cate o bucata de cabanos si rulam. Apoi fiecare cornulet rezultat il taiem in jumatate.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumenesc. In jur de 25 de minute.

Se servesc calde, dar sunt bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati imbracati" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
FOCACIA