Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste

de Andra_Constantinescu in Iepure, 20 Dec 2015 | 5590 vizualizari

 

Si daca tot vorbeam de iepuri, v-am adus si ceva mancarica...m-a laudat mama, a zis ca a iesit foarte buna :D

 

INGREDIENTE

  • 3/4 de iepure;
  • sare;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingura de untura solida;
  • apa;
  • doua cepe;
  • cinci catei de usturoi;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o bucata de radacina de telina (60 g);
  • o conserva de rosii intregi (400 g);
  • o cracuta verde de rozmarin;
  • o frunza verde de busuioc;
  • o foaie uscata de dafin;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 250 g spaghete + sare + apa pentru fierberea acestora (1,5 - 2 l).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste:

Se transeaza carnea, se spala si se  da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.

Se curata de foi doua cepe si doi catei de usturoi si se spala.

Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala.

Dupa ce s-a inabusit carnea putin, se adauga aceste legume si circa 300 ml apa, pentru inceput. Se lasa la fiert tot acoperite cu capacul si se adauga apa, daca este necesar, pana cand se fragezeste carnea. Spre final, se scot legumele din tigaie, iar rosiile intregi din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a obtine suc. Acesta se toarna peste carne si se adauga o cracuta verde de rozmarin, o frunza verde de busuioc si o foaie uscata de dafin. Se lasa in continuare la foc pana cand scade sosul, apoi se adauga 3 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si feliati) si patrunjel verde (spalat si tocat), dupa care se ia tigaia de pe foc.

Pentru pregatirea spaghetelor, se pun apa si sarea la fiert si cand clocotesc, se adauga spaghetele, fierbandu-se conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o sita si se clatesc cu apa calda.

 Pe o farfurie se pune 1/6 din spaghete si o bucata de carne cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de iepure in sos de rosii cu usturoi servita cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

06.01.2016, 06:22

Buna!

mihaelar63 1

06.01.2016, 23:57

Bun iepurasul Si mie-mi place

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor