Carne de la gratar pe paine

de Strawberries thoughts in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2014 | 3386 vizualizari

 

Cum e perioada grătarelor şi mie îmi place foarte mult gustul "de fum", de fiecare dată când facem grătar fac cantităţi mai mari decât am putea mânca atunci. Cu ceea ce rămâne pregătesc tot felul de sosuri, tocane sau ceva rapid, ca reţeta de astăzi.

Cea mai grea parte a reţetei ăsteia a fost să-i găsesc un nume (după cum se vede, numele este şi foarte inspirat :)) ).Şi spun asta doar pentru a sublinia cât de uşor e de preparat.
Pentru carne nu pot da cantitatea exactă, deoarece îmi era atât de foame încât nu am mai avut răbdare să o cântăresc ;).

 

INGREDIENTE

  • Carne de la/pe grătar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 ceapă roşie
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 lipii
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri iaurt
  • o legătură mică de pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de la gratar pe paine:

Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute.
Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute.
Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Tăiem ceapă julien.
Tăiem roşiile cherry în patru.
Scoatem lipiile din cuptor, le ungem pe fiecare cu câte o linguriţă ulei de masile. Peste fiecare lipie punem câte o lingură din iaurtul cu usturoi întinzând-o pe toată suprafaţa lipiei, jumătate din cantitatea de carne, ceapă şi roşii. La sfârşit, "ornăm" cu restul de iaurt.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

carne: eu am folosit un amestec de hamburger şi cotlet de porc

2

lipiile se pot înlocui cu două felii mari de pâine

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de la gratar pe paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.07.2014, 21:52

O bunatate ne-ai pregatit

Bya Ralu 1

29.07.2014, 11:06

dantes 1

29.07.2014, 11:18

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu carne de pui