Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de cartofi aromat cu ţelină.Grozav de bun!!! Cărniţa a fost foarte buna şi s-a fiert destul de repede.Nu ne-am abţinut sa nu mâncam lângă ea şi pâinica tocmai scoasă din cuptor făcuta de mama.
Pentru sosul de carne:
Pentru piureul de cartofi cu ţelina:
Am pregatit mai întâi sosul de carne.
Am taiat carnea cubulete.
Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele.
Când ceapa a devenit sticloasa,am adaugat putina boia si bucatile de carne.
Le-am lasat pâna s-au deschis la culoare.Am amestecat din când în când.
Am pus sare si am acoperit cu apa.
Atentie,va trebui sa puneti apa cam atât cât credeti ca este nevoie ca sa fiarba carnea.
Cam pe la jumatatea timpului de fierbere,am pus fulgii de ardei iute ,foile de dafin si usturoiul.
Spre final am pus si sucul de rosii iar verdeata înainte de a opri focul.
Telina am curatat-o ,am taiat-o cubulete si am fiert-o în lapte cu putina sare.
Dupa ce a fiert am pasat-o cu blenderul.
Carofii curatati si taiati cubulete,i-am fiert în apa cu sare.
Când au fiert cartofii,i-am scurs de apa si i-am facut piure adaugând lapte fierbinte.
I-am amestecat apoi cu piureul de ţelina,cascavalul razuit si o lingura de smântâna.
Intr-un vas de ceramica am pus carnea cu sos,iar deasupra piureul de cartofi cu ţelina.
Am pus apoi vasul la cuptor pâna s-au rumenit deasupra.