Cartofi aromati copti (cu piept de pui)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 7296 vizualizari

 

Metoda preferata de a gati cartofii! Gustul aromat va v-a determina sa ii gatiti iar si iar!

 

INGREDIENTE

  • cartofi (in functie de cat doriti)
  • ceapa verde (doua bucati)
  • usturoi (eu am folosit o capatana mare, intreaga)
  • 2 linguri cu suc de rosii
  • sare/delikat,  chili
  • condimente: tarhon, oregano si rozmarin de la fuchs (in punguta transparenta - nu vreau sa fac reclama, insa au o aroma si un miros minunate, in comparatie cu celelalte firme; si am incercat multe), 
  • piept de pui - optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati copti (cu piept de pui):

Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. 

Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu pieptul de pui, cu ceapa si cu usturoiul.  Ii condimentam din plin (eu fac risipa de condimente :D) si adaugam cele doua linguri cu sos de rosii peste cartofi, fara a amesteca. Punem tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 40 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati copti (cu piept de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi taranesti