Cred ca sunt cei mai buni cartofi ce i-am servit pana acum si sunt usor de preparat.Pot fi serviti asa simpli dar sunt ideali ca si garnitura.Chiar vii recomand.
Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si putin oregano. Amestecam bine cu o lingurita pana toate ingredientele s-au omogenizat. Tot cu lingurita punem din acest amestec printre fiecare feliuta de cartof taiata. Ii asezam intr-un vas yena si daca mai ramane amestec de condimente il punem printre cartofi. Turnam o canita de apa in vas iar pe fiecare cartof asezam cate o feliuta de unt. Acoperim vasul si il bagam in cuptor.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si lasam cartofii cam 60-70 de minute pentru a fi foarte bine patrunsi. Ii descoperim apoi si ii lasam 10 minute sa se rumeneasca, dar de data aceasta temperatura sa fie putin mai mare. Ii scoatem cand sunt gata, ii lasam sa se racoreasca si servim.
Sunt buni, buni, buni.....