Cartofi copti cu friptura de vita

de Dya Daniela Andrei in Vita, 17 Mai 2014 | 6182 vizualizari

 

Am profitat de Multicooker pentru a gati o friptura de vita, timpul de preparare a fost redus considerabil (comparativ cu ce imi ofera cuptorul aragazului meu)

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 4 bucati pulpa de vita
  • 3-4 linguri cu sos de rosii
  • 2 fire de usturoi verde
  • ulei pentru prajit (2-3 linguri)
  • o lingurita cu marar proaspat tocat
  • condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin, busuioc uscat, ardei iute uscat si macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu friptura de vita:

Pulpa de vita o condimentam dupa gust, alegand condimentele preferate (eu le-am folosit pe toate cele enumerate), o asezam in vasul multicooker-ului si o stropim cu ulei, adaugam un pahar cu apa si selectam din MENU programul BAKE la o temperatura de 180 de grade pentru 55 de minute, timpul maxim de coacere. De aceea, dupa finalizarea programului, l-am repornit in aceleasi conditii, carnea de vita necesitand un timp mai indelungat de coacere. Din cand in cand, am mai adaugat cate putina apa, pentru a evita prajirea, respectiv uscarea, excesiva a carnii. In paralel, am spalat bine cartofii, i-am condimentat din plin si i-am asezat intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. I-am dat la cuptor pana ce s-au patruns bine, moment in care am adaugat usturoiul verde tocat si sucul de rosii. Am continuat coacerea pentru inca 20 de minute aproximativ. Se servesc calzi, presarati cu marar tocat, alaturi de friptura de vita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu friptura de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Osso Buco a la Milaneze