Cartofi cu afumaturi in vin

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 7 Dec 2010 | 3554 vizualizari

 

Ne plac la nebunie,insa in stomac si fiere fac ravagiiiii. Mai rarutz insa merge,iar cu muratura... e nebunie nu alta

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 250 ml vin alb
  • costita afumata 300 g
  • carnat afumat 300g
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu afumaturi in vin:

Se spala bine costita si carnatul , se portioneaza  dupa care se pune la fiert in apa (1 canitza) 10 minute dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba inabusit cu capac aproximativ 15 minute.

Se curata ceapa se taie in 4-6 si se pune peste afumatura se lasa sa fiarba la foc mic.

Se curata cartofii, se taie in 6 (daca sant mai mari ) se pun peste afumatura si se fierb  20 minute (cat sa fie fierti cartofii). Se mai completeaza cu apa daca  scade  foarte tare. La final se pune patrunjel verde tocat

PS:la mine s-au cam zdrobit ce-i drept cartofii, dar gustul...a fost nebunie. Si cu castraveti muratiiiiiiiiiiiiii...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu afumaturi in vin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de cartofi cu friptura asortata