Este un mic dejun intarziat, de weekend, poate chiar cumulat cu pranzul, pentru ca este satios si caloric.
Dar e atat de gustos incat uiti de calorii si de diete!
Se porneste cuptorul la 200 de grade.
Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.
Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.
Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.
Se da forma de guguluf la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand rondelele de cartofi se rumenesc pe margini.
Se scoate forma din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor 15 minute pentru gratinare.
Separat, intr-o tigaie cu ulei incins, se prepara ouale ochiuri.
Se scot cartofii cu baconul de la cuptor, se asază pe platou, iar la mijloc se asaza ouale ochiuri.
Se presara putina boia de ardei afumata, pentru decor.
Se servesc cu muraturile preferate.
Pofta buna!