Cartofi cu unt si usturoi

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2015 | 19239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 80 g unt
  • o capatana de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu unt si usturoi:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat cubulete mici, apoi i-am amestecat cu rozmarin, sare si zeama de lamaie.

Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit impreuna cu usturoiul pisat.

Cartofii i-am pus intr-un vas termorezistent, am adaugat untul si 2 cani cu apa, apoi i-am bagat la cuptor, pentru aproximativ o ora. I-am amestecat din cand in cand, sa se inmoaie si rumeneasca pe toate partile.

La sfarsit, am presarat patrunjel tocat peste ei.

TIPS-URI

1

Usturoiul se tine pe foc pana se topeste untul, nu mai mult, sa nu devina amar.

2

Daca nu s-au patruns bine, se mai adauga apa si se tin mai mult in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi, ca in Banat