Cartofi cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2013 | 67368 vizualizari

 

O varianta delicioasa de a prepara cartofii la cuptor...sunt buni tare si bine usturoiati!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • o capatana de usturoi mare
  • 5 bobite de ienibahar
  • piper
  • sare
  • boia dulce un praf
  • cimbru un praf
  • cateva bobite de coriandru
  • o cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi la cuptor:

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit.

Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. 

Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.

Fiecare cartof se taie felii pe verticala cu un cutit dar nu pana jos apoi se trece prin uleiul cu condimente si se aseaza in tava de Jena, punand deasupra si uleiul ramas. Se toarna deasupra si mujdeiul de usturoi.

Se coc pentru aproximativ o ora si jumatate la cuptorul bine incins( 200 grade). pe parcursul coacerii se ung de doua trei ori cu mujdeiul din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu usturoi