Cartofi cu usturoi la cuptor

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2013 | 68682 vizualizari

 

O varianta delicioasa de a prepara cartofii la cuptor...sunt buni tare si bine usturoiati!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • o capatana de usturoi mare
  • 5 bobite de ienibahar
  • piper
  • sare
  • boia dulce un praf
  • cimbru un praf
  • cateva bobite de coriandru
  • o cana de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi la cuptor:

Cartofii curatati de coaja intregi se pun la fiert in apa rece. Cand dau in clocot se lasa zece minute  se scot se lasa putin la racit.

Intre timp se amesteca uleiul cu condimentele. 

Se prapara din apa, usturoi si putina sare un mujdei.

Fiecare cartof se taie felii pe verticala cu un cutit dar nu pana jos apoi se trece prin uleiul cu condimente si se aseaza in tava de Jena, punand deasupra si uleiul ramas. Se toarna deasupra si mujdeiul de usturoi.

Se coc pentru aproximativ o ora si jumatate la cuptorul bine incins( 200 grade). pe parcursul coacerii se ung de doua trei ori cu mujdeiul din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]