Cartofi Dauphinoise (2)

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2013 | 6338 vizualizari

 

Pentru ca ne-a placut foarte mult varianta originala, am zis sa incerc si o alta varinta, de data aceasta cu carne! Foarte buni au iesit !:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofii
  • 3 snitele din piept de pui
  • 2 cepe medii
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri smantana
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise (2):

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute.

Cepele le curatam, le spalam si le taiem feliute.

Punem ceapa la calit in uleiul incins, iar dupa ce s-a calit, adaugam snitelele de pui le taiem fasiute.

Lasam sa se caleasca impreuna timp de 1-2 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei punem cartofii, ceapa si pieptul de pui, presaram putina sare si amestecam.

Punem smantana peste ei, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mari si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem sa mai adaugam in plus: ardei, morcovi, ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise (2)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt