Cartofi Dauphinoise

de Oana in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 76206 vizualizari

 

Reteta by Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • o ceapa rosie mai mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana de gatit
  • 100 g parmesan ras
  • 100 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Cartofii noi spalati si curatati se taie la robot rondele subtiri. La fel si ceapa rosie. Se amesteca si se aseaza intr-o tava ce va merge la cuptor. Se stropesc cu uleiul de masline, sa condimenteaza cu sare si piper si se pune tava pe aragaz, sa se incinga putin cartofii. Se adauga usturoiul maruntit prin presa.Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi smantana, parmesanul si se rade un sfert de nucsoara. Se pune tava in cuptorul incins si se lasa pana incep sa se rumeneasca usor. La final se presara cu cascaval ras si se lasa sa se gratineze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de cartofi cu oua de prepelita