Cartofi frantuzesti

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 5644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 1 cescuta lapte
  • unt pentru uns tava
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si ii taiem felii.

Ouale se pun la fiert in apa cu sare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. La fel se trrec prin apa rece, se curata si se taie felii.

ungem o tava cu unt si punem un rand de felii de cartofi. Condimentam cu sare si piper.

Uremeaza un rand de felii de ou iar apoi cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Continuam cu inca un rand de cartofi, ou si cascaval.

Ultimul rand va fi unul de cartofi. Deasupra turnam smantana amestecata cu laptele si radem putin cascaval.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se servesc calzi. Noi i-am mancat langa creier pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume