Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja.
Curatam ouale, le taiem rondele.
Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Ungem o forma termorezistenta cu margarina, presaram pesmetul.
Cartofii fierti se curata de coaja si se taie felii.
Asezam feliile reci de cartofi, in tava tapetata cu margarina si pesmet, condimentam cu sare si piper, asezam un strat de rondele din ou fiert, apoi rupem cascavalul feliat bucatele, acoperim ouale.
Asezam celalalt strat de cartofi. Presaram din nou, sare si piper, batem oul ramas cu smantana lichida pentru gatit si turnam amestecul in tava peste cartofi.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor, radem cascavalul, il asezam in strat consistent peste cartofi, apoi lasam iar tava in cuptor, pana se formeaza acea crusta aurie delicioasa.
Pofta buna!