Cartofi gratinati

de dentistutza in Mancaruri de legume, 25 Ian 2011 | 36566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi rosii
  • 300 gr. telemea de oi sau cas de oi
  • 200 gr cascaval
  • 2 cepe
  •  sare, piper mozaic,
  • 3-4 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri, ceapa deasemenea, si se aseaza in vas alternand straturile de cartof, ceapa si branzeturi rase. Ultimul strat  va fi cascaval peste care presaram restul de pesmet. Se coace la cuptor circa o ora la foc potrivit.

Se poate servi ca fel principal sau ca garnitura, important este sa se consume fierbinte.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice tip de branza care va place.

2

Cartofii vor avea nevoie de un praf de sare chiar daca branza este suficient de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]