Cartofi gratinati

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 9794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi mari
  • 5 feliute muschi file
  • 4 oua
  • 3 linguri smantana (30% grasime)
  • 70 ml lapte
  • 200 g cascaval Delaco De Senvis
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • unt (pentru uns vasul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii curatam de coaja.

Intr-un bol punem ouale, smantana, laptele, putina sare si piper si batem bine.

Muschiul file ii taiem cubulete iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Tapetam un vas termorezistent cu unt.

Taiem cartofii in felii de aproximativ 0.5 cm.Asezam feliile pe fundul vasului.

Peste stratul de cartofi punem jumatate din cascaval, jumatate din cantitatea de oua cu smantana si lapte, apoi presaram muchiul file si acoperim iar cu un strat de cartofi.

Punem apoi compozitia ramasa de oua si acoperim cu cascavalul ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim simplu sau cu smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati