Cartofi gratinati

de Anastasia in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 8411 vizualizari

 

O reteta pe care daca o faci odata , revii la ea pana te saturi :))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional, se poate inlocui)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute

- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,

~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii

- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data

- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt 

- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt


se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan

- tineti cartofii la foc mare ~200 grade Celsius

in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]