Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 13 Apr 2014 | 6202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi (fara coaja)
  • 50 gr unt
  • 4 oua mari
  • 250 gr smantana grasa
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • un ardei capia rosu
  • o legatura de ceapa verde
  • patrunjel verde, cateva fire
  • condimente: sare dupa gust, ardei iute pudra, busuioc, oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui:

Cartofii taiati cubulete i-am fiert (in apa cu sare) pentru 20 de minute, aproximativ, cat se patrunda usor. Separat, am taiat pulpele de pui in fasii subtiri si le-am rumenit impreuna cu ciupercile, ceapa verde si ardeiul rosu, alaturi de un praf de sare.

Apoi, am pasat cartofii cu ajutorul celor 50 gr de unt (nu este nicio tragedie daca raman bucati mai mari), am condimentat din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si oregano (uscate), am adaugat ouale si smantana, am presarat patrunjel proaspat tocat si am omogenizat toate ingredientele. Am uns apoi o tava de yena cu putin unt, am turnat compozitia de cartofi si am incorporat fasiile de carne si ciuperci. Daca este necesar se mai aduga putina sare. Am dat tava la cuptor pana ce cartofii s-au rumenit frumos.

Se servesc calzi, au o textura pufoasa, spumoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu ciuperci si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant in bere neagra cu cartofi la cuptor gratinati cu parmezan