Cartofi in coaja la cuptor

de Georgia in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 8551 vizualizari

 

Sunt foarte buni pentru o cina in familie. Pentru aceasta reteta ii multumesc Californiei, de cand am descoperit-o o pregatesc in fiecare saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi rosii mari,
  • margarina,
  • umplutura:
  • 2 oua batute cu iaurt sau smantana, 
  • ceapa verde taiata marunt,
  • telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,
  • bucatele de sunca,
  • branza topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in coaja la cuptor:

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc.
Se ung cu margarina topita si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se paseaza impreuna cu branza rasa si branza topita. Se adauga ouale batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt, bucatelele de sunca  si se amesteca bine toata compozitia. Se umple fiecare jumatate de cartof scobit cu umplutura. Se mai poate pune o bucatica de unt si deasupra fiecarei jumatati de cartof, peste umplutura, eu nu am pus. Tava astfel pregatita se da la cuptor, primele 10 min. la foc iute si dupa aceea la foc potrivit pana se rumeneste bine umplutura si se vede ca s-au inmuiat cartofii, intra usor furculita in ei. Eu dupa cele 10 min. am mai tinut carofii, in cuptorul meu, 40-45 min..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in coaja la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionela2682 1

17.03.2010, 19:46

Georgia 1

18.03.2010, 09:24

Mirella, ma bucur nespus ca v-au placut cartofii!
Cred ca se poate face umplutura cu multe alte combinatii, adica cu ce are omul prin frigider.

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:03

f buni cartofii astia si eu ii pregatesc , de fiecare data in alte combinatii si ies deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori aperitiv cu carne tocata