Cartofi in sos de smantana

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Aug 2017 | 3157 vizualizari

 

O cina rapida si gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 160 gr pancetta
  • 550 gr ciuperci
  • 300 gr smantana
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in sos de smantana:

Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi.

Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor).

Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem la fel in doua sau patru ( depinde de marimea lor ), iar piciorusele le taiem rondele.

Pancetta o taiem bastonase subtiri.

Punem ulei intr-o tigaie si prajim cartofii pana se rumenesc frumos. Presaram sare si ii scoatem pe o farfurie.

Separat, intr-o alta tigaie, punem la calit pancetta amestecand cu o spatula de lemn. Cand pancetta este aproape prajita, punem ciupercile si lasam pana ce pancetta devine crocanta, iar ciupercile sunt frumos aurite. 

Adaugam in tigaie cartofii prajiti si amestecam usor. Presaram sare si piper dupa gust.

La final, adaugam smantana si amestecam bine totul. Mai lasam cateva minute, la foc mic.

Servim imediat ! 

POFTA BUNA !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana