Cartofi la cuptor

de - Andreea - in Porc, 30 Dec 2013 | 11629 vizualizari

 

Mai demult vazusem o reteta la Irina de cartofi taranesti.Asa bine aratau ca mereu mi-a ramas mintea la ei.Asa ca plecand de la acea reteta,am facut in seara aceasta niste cartofi la cuptor...atit de buni au iesit...

Bineinteles pozele lasa de dorit ...atit timp cat gatim seara si afara e deja intuneric...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1\2 ceapa alba
  • 100-150 gr kaizer
  • ulei pentru prajit
  • 100 gr brinza caciotta ( puteti pune cas,telemea,cascaval)
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri.

Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul.

Cartofii cand sunt aproape fierti ii adaugam in tigaia cu ceapa si amestecam.

Transferam totul intr-un vas de yena,adaugam sare si piper dupa gust si dam la cuptorul incins la 200 grade pana ce cartofii se rumenesc usor la suprafata.

Spre final presaram brinza data prin razatoare si lasam pana se topeste.

Se servesc calzi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti la cuptor, cu sos de smantana si cascaval