Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2014 | 3849 vizualizari

 

Un preparat simplu si rapid insa care este perfect pentru pranz sau de ce nu...pentru o cina usoara alaturi de o friptura la grill.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150-200 gr branza tip caciotta
  • sare
  • piper
  • 1\2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel:

Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat de cartofi .Presaram sare si piper dupa gust.

Branza o dam prin razatoarea cu ochiuri mari si o asezam peste cartofi.

Incheiem cu un strat de patrunjel verde ,spalat si tocat fin.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade ( pana ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit frumos la suprafata).

Se servesc calzi alaturi de o friptra sau salata.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui caciotta cu telemea,cascaval,cas....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai