Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 11153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 dovlecei
  • 160 g pancetta
  • 100 g mozzarella
  • sare
  • unt ( pentru uns)
  • 1\2 lingurita condimente (pentru cartofi la cuptor )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa.

Dovleceii ii spalam, ii taiem la extremitati apoi ii feliem.

Punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins, prajim feliile de dovlecel. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

In acelasi ulei prajim pancetta taiata bastonase. Cand este crocanta, o scoatem pe un servet de hartie.

Mozzarella o taiem felii si apoi bastonase (eu am folosit mozzarella speciala pentru pizza sau preparate la cuptor).

Ungem un vas pentru cuptor cu unt. Punem cartofii, presaram condimentele pentru cartofi apoi adaugam pancetta.

Ornam intreaga suprafata, alternand, cu dovleceii si mozzarella.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute, pana ce mozzarella s-a topit. 

Se serveste cald.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]