Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore,chiar 2 ore si 15 minute (depinde de cuptor). La inceput mariti flacara,pana incepe apa sa fiarba, apoi o micsorati.Dupa 1 ora, scoateti tava si intoarceti cartofii cu o paleta,apoi ii introduceti din nou. Spre sfarsit,trebuie intorsi mai des.Sa gustati daca mai trebuie sare!
Pe pieptul de pui se presara sare, piper, cimbru si se tine in frigider 10 minute. Apoi se prajeste in putin ulei, intr-o tigaie teflonata.
Se tine un fir de sparanghel in mana, se indoaie spre margine,pentru ca se va rupe unde trebuie. Marginea se arunca pentru ca este lemnoasa, iar partea superioara, mai verde se pastreaza. Se taie in doua pe lungime,toate tijele, se ung cu ulei,se presara sare si piper si se calesc intr-o tigaie de ceramica (in putin ulei), pana se inmoaie.
Cartofii se servesc alaturi de carne si sparanghel.