Cartofi la cuptor cu mujdei de praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 4286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 30 gr. seminte de susan
  • 1 varf de cutit turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi chili dupa gust
  • marar deshidratat
  • 2 fire tinere de praz
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu mujdei de praz:

Curatam, spalam si taiem cartofii rondele.

Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust.

Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida.

Adaugam semintele de susan si mararul, apoi turnam amestecul peste cartofi si amestecam foarte bine sa se imbrace toti cartofii in amestec de ou.

Dam tava la cuptor la temperatura de 180 grade pana devin cartofii aurii.

Intre timp spalam prazul, il taiem bucatele si il pisam in mojar cu putina sare. La final mai adaugam 5-6 linguri de apa rece.

Servim cartofii fierbinti cu mujdei de praz.

Sunt absolut  deliciosi...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu mujdei de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi acordeon