Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 2 Oct 2013 | 63679 vizualizari

 

Deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 lingura zahar
  • ulei de masline
  • otet de mere cu miere
  • condimente:oregano, cimbru, busuioc, rozmarin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata:

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Amestecam otetul cu oregano, busuioc si cimbru si il punem intr-un vas cu capac pe care il agitam din cand in cand.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit in ulei de masline, iar cand devine translucida adaugam zaharul si amestecam, pana la topirea acestuia, apoi picuram treptat si otetul amestecand continuu.

Ridicam de pe foc si glazuram cu ea, cartofii scosi din cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu leurda