Cartofi natur cu unt si verdeata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2013 | 29720 vizualizari

 

Usor, bun si la indemana!

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi noi
  • 1, 5 l apa
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde + coditele
  • marar verde + coditele
  • sare
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi natur cu unt si verdeata:

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel.

Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.

Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.

Usturoiul verde il curatam si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.

Il frecam cu putina sare si cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.

Strecuram putina zeama de la cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de dafin. Punem un capac sa se infuzeze.

Peste usturoiul pisat adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata. Iese o saramura tare buna si usor picanta.

Cu aceasta stropim cartofii si ii servim ca garnitura la friptura.

Eu am avut de pui si foarte bine a mers cu saramura si cartofi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi natur cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur