Cartofi noi, ca in Banat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2013 | 17628 vizualizari

 

Ii multumesc bucatarasului babi5 pentru aceasta reteta minunata! Foarte aromati!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi noi;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 1 ceapa potrivita;
  • piper;
  • sare;
  • busuioc;
  • boia (am pus dulce);
  • apa (cat sa acopere cartofii);
  • putin ulei (pentru uns vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, ca in Banat:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale.

Pornim cuptorul la 200 grade.

Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam cartofii.

Tocam ceapa si usturoiul verde. Adaugam totul peste cartofi, asezonam, punem si piperul, busuiocul, boiaua si amestecam totul foarte bine.

Turnam apa cat sa fie cartofii aproape acoperiti.

Punem peste vas, folie de aluminiu si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute. Indepartam apoi folia, miscam vasul astfel incat cartofii sa isi schimbe putin pozitia si lasam la cuptor pana scade apa si cartofii se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, ca in Banat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (33)

mihaela76 1

28.05.2013, 10:27

Wauuuuuuu ce buni cred ca o sai fac si eu

babi5 1

28.05.2013, 18:57

cu mare drag Patricia

Patricia Iordache 1

28.05.2013, 19:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu rozmarin