Imediat ce încep să apară cartofii noi pe piață, îi gătim în multe combinații gustoase. Astăzi am pregătit o variantă extraordinar de aromată și savuroasă, cu usturoi și parmezan.
Pentru acești Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă, sunt necesare ingredientele urmataore: cartofi, ulei, unt, pătrunjel, usturoi și parmezan.
Cum se prepara acesti Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă:
Spală bine cartofii și taie-i cuburi potrivite.
Pune la încins puțin ulei într-o tigaie și rumenește ușor cartofii, pe toate părțile.
După ce au căpătat o crustă frumoasă, adaugă untul peste cartofi și condimentează-i cu sare și piper.
Toarnă foarte puțină apă și acoperă tigaia cu un capac. Lasă cartofii să se gătească înăbușit. Pe măsură ce scade lichidul, mai adaugă puțină apă. Procedează astfel până când devin pătrunși cartofii și scade apa de tot.
Curăță usturoiul și pisează-l într-un mojar. Pune-l într-un bol apoi, adaugă puțin ulei și amestecă energic. Adaugă 1 lingură de apă și amestecă din nou.
Toacă mărunt pătrunjelul și rade parmezanul.
Presară pătrunjel peste cartofii din tigaie și adaugă parmezan ras. Lasă-i 1 minut să își tragă aromele și îi poți servi.
Sunt extraordinar de gustoși și aromați.
Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Îți recomandăm și rețeta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitură grozavă.