Mai simpla si mai buna decat mancarea pe care v-o aduc azi, nu cred sa mai fie alta: cartofi striviti la cuptor, cu branza, aromatizati cu usturoi. O mancare simpla, fara mari pretentii, dar de o bunatate... Ce sa zic, merg bine si ca atare, insotiti doar de o salata, merg bine si alaturi de o fripturica sau doar niste carnaciori aruncati pe langa ei, la intamplare.
Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.
Scurge-i bine de apa, cand au fiert.
Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure.
Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub de unt pe fiecare, arunca 4-5 catei de usturoi printre cartofi si da tava la cuptor.
Lasa-i sa se rumeneasca usor pe o parte, apoi intoarce cartofii cu o paleta si pe partea cealalta, stropeste-i si cu putin ulei de masline si mai lasa-i inca 15 minute sau cat e nevoie pana capata o culoare rumena, frumoasa. Fix cat iti place. ;)
Aranjaza cartofii pe un platou, presara branza sfaramata peste ei, o mana de frunze verzi de ceapa si pofteste la masa. Mmmm, deja imi ploua in gura.
Poti consuma cartofii striviti cu branza alaturi de o salata fresh sau daca preferi o masa mai consistenta, impreuna cu un ostropel sau o friptura.