Cartofi taranesti

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 9 Mai 2012 | 9573 vizualizari

 

Simpli si buni rau! Eu zic sa-i incercati macar o data. Eu iar am facut azi :))

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi medii
  • ceapa verde -2 bucati
  • 5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o lingurita marar uscat (sau puteti pune verde, si mai bun)
  • 150 gr branza burduf
  • ulei
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie).

Cartofii se curata si se taie cuburi mari.

Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit intr-o parte. Lasati la foc mic invartind cand si cand si verificand sa nu scada apa de tot.

Cu 10 minute inainte de a fi gata tocati ceapa ,spalata, rondele, usturoiul, curatat felioare si adaugati-le peste cartofi. Mai puneti si mararul si boiaua si amestecati usor avand grija sa farmati cartofii usor. Potriviti gustul de sare si piper.

Cand e totul gata adaugati branza burduf si amestecati.

Am servit cu cotlet de porc la grill si lapte acru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (44)

mena29 1

13.05.2012, 09:27

Acum a vazut Oana poza asta si a zis sa facem si noi

gaby_duceag 1

13.05.2012, 09:28

Pai sa faceti.
Cred ca fac si eu diseara

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:21

ce bine arata !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti... altfel