Cartofi taranesti cu carne tocata

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 9 Mar 2018 | 9561 vizualizari

 

Ii spun mancare de confort :) adica satioasa, gusotasa si ideala pentru zilele reci .E o reinventare a retetei originale :) de cartofi taranesti-facuta in stilul meu .

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg cartofi
  • o bucata de slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco picant, 1 lingura mare de untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 carnat afumat
  • 300 gr carne tocata de porc (sau vaca)
  • 12 pahar vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu carne tocata:

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. 

Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii si sosul picant. Lasam sa mai fiarba putin pana carnea e gatita.

Carnatul il prajim taiat felii intr-o tigaie din teflon-sau pe gratar intreg si apoi feliat. 

Intr-o cratita cu capac (de preferinta din teflon sau ceramica) punem untura de porc si 1/2 ceapa tocata marunt de tot. Lasam sa se inmoaie ceapa putin si aduagam slanina taiata marunt si ea-lasam pana se prajeste -sa fie putin rumenita si crocanta-dam deoparte-punem si foaia de dafin intre timp si adaugam cartofii-punem sare, piper macinat si amestecam cu grija-punem capacul si lasam la foc mediu sa se inmoaie. Amestecam din cand in cand-saltam tigaia-sa nu zdrobim prea tare cartofii. Cand sunt deja moi, adaugam amestecul de carne tocata peste ei, mai lasam 1 minut  sa se intrepatrunda ingredientele, punem carnatul afumat prajit si servim asa calzi-alaturi de un vin rosu sau bere. Nu utiati muraturile care se potrivesc de minune cu mancarea asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei Umpluti