Cartofi taranesti (de post)

de lilik in Mancaruri de post, 6 Noi 2012 | 36733 vizualizari

 

sunt ideali in zilele de post cu niste gogonele murate(sau alte muraturi),dar se mai pot pune ca si garnitura langa o friptura buna ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • boia dulce(sau iute,dupa plac)
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti (de post):

Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.

Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem cu uleiul intr-o cratita sa se rumeneasca,iar cand incepe sa devina maronie punem rosiile si 100 ml apa.Lasam la foc mic pana scade apa,apoi adaugam boia(dupa gust),sare,piper,amestecam si adaugam cartofii fierti.

Ii intoarcem usor cu o lingura de lemn sosul ii coloreaza pe toti,apoi dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat.

Sunt grozav de buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]