Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o  lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de  cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare  cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se  stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.
Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile  intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza  dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade  toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.
Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.
Se servesc calzi.
Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in  putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa  paine cu cartofi.